Jag äter sällan matbröd, om jag bakar blir det oftast fröknäcke men ibland kan man ju bli sugen på mjukt bröd och då bakar jag det här brödet, det passar även att göra korvbröd av, bara att forma degen till avlånga bröd istället, vi tycker det är gott även som hamburgerbröd. smiley
Grundreceptet hittade jag på 56kilo.se men jag har gjort om det lite så att det passar mig bättre.

Fröbröd, ca 8st

2 ägg
1 dl Turkisk el Rysk yoghurt eller Creme fraiche
1 dl keso
½ dl rapsolja el smält smör
1 dl finhackade hasselnötter
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
½ dl solroskärnor
½ dl linfrö
½ dl sesamfrö
2 msk chiafrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 dl hett vatten
1 tsk havssalt

Vispa äggen ett par minuter, vispa ner youghurt/Cr. fraiche, keso och olja/smör.
Blanda ner de torra ingredienserna och sist det heta vattnet, blanda ihop ordentligt och låt sen stå och svälla 5-10 min.
Sätt ugnen på 200 grader, olja in händerna eller blöt dem i vatten och rulla bullar av smeten, platta till dem lite om du vill de ska bli som tekakor, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda brödet i ca 25 min.